Migdały w solonym karmelu
Migdały w solonym karmelu to przekąska, którą pokochają wszyscy domownicy. Do jej wykonania wystarczą składniki takie jak sól i cukier, które można znaleźć w każdej kuchni oraz najlepszej jakości migdały KRESTO SELECT. Choć przygotowanie zajmuje tylko około kwadransa, to wspaniały smak na długo pozostaje w pamięci. Solony karmel to bowiem doskonały balans pomiędzy słonym i słodkim smakiem.
Migdały w solonym karmelu
Składniki :
· 1 opakowanie migdałów KRESTO SELECT (150 g)
Polecane artykuły
Co tak naprawdę, według terapeuty, oznacza: mamy kryzys małżeński?
Hanna Szczygieł Madams https://www.madams.pl/wp-content/uploads/2023/02/cropped-MADAMS-LOGOTYP1920-scaled-1.jpg 1400 336 https://www.madams.pl/wp-content/uploads/2021/06/5631416693_57eb672761_k-1-1024x686.jpg 800 536Siedem rzeczy, które powinnaś powiedzieć swojemu wewnętrznemu dziecku
MADAMS Madams https://www.madams.pl/wp-content/uploads/2023/02/cropped-MADAMS-LOGOTYP1920-scaled-1.jpg 1400 336 https://www.madams.pl/wp-content/uploads/2021/06/pexels-quang-anh-ha-nguyen-884977-1024x683.jpg 800 534Siedem rzeczy, które możesz puścić wolno, a świat się nie zawali
MADAMS Madams https://www.madams.pl/wp-content/uploads/2023/02/cropped-MADAMS-LOGOTYP1920-scaled-1.jpg 1400 336 https://www.madams.pl/wp-content/uploads/2021/05/pexels-gelatin-6357184-scaled-e1621371933148-1024x803.jpg 800 627· 100 ml wody
· 100 g cukru
· 1/2–1 łyżeczki soli
Wykonanie:
1. Wodę, cukier i sól przełóż na patelnię, doprowadź do wrzenia.
2. Wsyp migdały, mieszając co jakiś czas redukując płyn praktycznie do zera. Migdały powinny pozostać w gęstej otoczce karmelu.
3. Przełóż migdały z patelni na papier do pieczenia i zanim zastygną porozdzielaj je od siebie.
Przeczytaj także
- prev
- Następny
Ostatnie komentarze