Szybki, łatwy do przygotowania i pyszny deser? Proponujemy obłędne praliny orzechowe na bazie orzechów włoskich, masła orzechowego oraz wafli. To świetny pomysł na przekąskę lub błyskawiczny deser.

Praliny orzechowe

Fot. Materiały prasowe

Składniki (12-14 kulek):

• 200 g orzechów włoskich tartych BackMit
• ok. 250 g masła orzechowego solonego
• 100 g wafli suchych

Dodatkowo:

• ok. 1 op. orzechów włoskich tartych BackMit

Wykonanie:

1. Wafle rozkrusz rękoma, ale tak aby pozostawały drobne kawałki.
2. Orzechy włoskie przesyp na suchą patelnię i cały czas mieszając doprowadź je do zbrązowienia.Ostudź.
3. Rozkruszone wafle, orzechy oraz masło orzechowe połącz przy pomocy rąk na jednolitą masę.
4. Przy pomocy zwilżonych rąk formuj średniej wielkości kulki.
5. Otaczaj je w tartych orzechach.

Przechowuj w lodówce do 4 dni.