Sezon letni obfituje w świeże i soczyste owoce, które warto wykorzystać w swoim menu. My polecamy szybki oraz lekki makaron na słodko z truskawkami oraz jogurtem naturalnym. Pycha!

Makaron z sosem truskawkowym

Fot. Materiały prasowe

Składniki (2 – 3 porcje):

• 150 g ulubionego makaronu (najlepiej penne lub kokardki)
• 500 ml wody Mama i ja (do sosu i do ugotowania makaronu)
• 250 g truskawek
• 200 ml jogurtu naturalnego
• 1 łyżka cukru trzcinowego

Wykonanie:

1. Truskawki umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Podsmażyć od 3 do 5 minut na patelni z łyżką cukru i kilkoma łyżkami wody Mama i ja.
2. Odstawić, wlać jogurt i wymieszać do połączenia.
3. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, ale bez dodatku soli. Połączyć z sosem truskawkowym.
4. Podawać ze świeżymi truskawkami i listkami mięty.


Woda źródlana Mama i ja
Mama i ja – to w pełni bezpieczna, niegazowana woda źródlana, wyróżniająca się niskim stopniem mineralizacji i niewielką zawartością sodu. Stanowi optymalne uzupełnienie codziennej diety kobiet w ciąży oraz mam karmiących piersią. Znakomicie nadaje się również do przygotowywania posiłków dla niemowląt i dzieci w każdym wieku.
Strona www: https://wodadladziecka.pl/