Migdały w solonym karmelu to przekąska, którą pokochają wszyscy domownicy. Do jej wykonania wystarczą składniki takie jak sól i cukier, które można znaleźć w każdej kuchni oraz najlepszej jakości migdały KRESTO SELECT. Choć przygotowanie zajmuje tylko około kwadransa, to wspaniały smak na długo pozostaje w pamięci. Solony karmel to bowiem doskonały balans pomiędzy słonym i słodkim smakiem.

Migdały w solonym karmelu
Fot. Materiały prasowe

Migdały w solonym karmelu

Składniki :

  • 1 opakowanie migdałów KRESTO SELECT (150 g)
  • 100 ml wody
  • 100 g cukru
  • 1/2–1 łyżeczki soli

Wykonanie:

1. Wodę, cukier i sól przełóż na patelnię, doprowadź do wrzenia.

2. Wsyp migdały, mieszając co jakiś czas redukując płyn praktycznie do zera. Migdały powinny pozostać w gęstej otoczce karmelu.

3. Przełóż migdały z patelni na papier do pieczenia i zanim zastygną porozdzielaj je od siebie.