Sandacz z grillowanymi szparagami i przegrzebkami
W letni dzień możecie się rozsmakować w grillowanym sandaczu, obok którego na talerzu prężą się smakowite przegrzebki i szparagi. Ile czasu na całość? Zaledwie pół godziny. Do dzieła!
Sandacz z grillowanymi szparagami i przegrzebkami
liczba porcji: 2
czas przygotowania: 30 minut
Polecane artykuły
Co tak naprawdę, według terapeuty, oznacza: mamy kryzys małżeński?
Hanna Szczygieł Madams https://www.madams.pl/wp-content/uploads/2023/02/cropped-MADAMS-LOGOTYP1920-scaled-1.jpg 1400 336 https://www.madams.pl/wp-content/uploads/2021/06/5631416693_57eb672761_k-1-1024x686.jpg 800 536Siedem rzeczy, które powinnaś powiedzieć swojemu wewnętrznemu dziecku
MADAMS Madams https://www.madams.pl/wp-content/uploads/2023/02/cropped-MADAMS-LOGOTYP1920-scaled-1.jpg 1400 336 https://www.madams.pl/wp-content/uploads/2021/06/pexels-quang-anh-ha-nguyen-884977-1024x683.jpg 800 534Siedem rzeczy, które możesz puścić wolno, a świat się nie zawali
MADAMS Madams https://www.madams.pl/wp-content/uploads/2023/02/cropped-MADAMS-LOGOTYP1920-scaled-1.jpg 1400 336 https://www.madams.pl/wp-content/uploads/2021/05/pexels-gelatin-6357184-scaled-e1621371933148-1024x803.jpg 800 627Składniki:
- 400 g fileta z sandacza
- 6 przegrzebek
- 1 łyżka kaparów
- 4 rzodkiewki
- 50 g masła
- 8 obgotowanych szparagów
- 1 łyżka posiekanej natki
- sól i pieprz
- cytryna
Sposób przygotowania:
1. Szparagi grillujemy lub obsmażamy na patelni.
2. Sandacza solimy i grillujemy lub smażymy na patelni. Przekładamy na półmisek.
3. Na czystej patelni rozgrzewamy małą ilość tłuszczu. Następnie układamy przegrzebki. Gdy mocno się przyrumienią, przekładamy je na drugą stronę.
Autor przepisu i zdjęcia: Piotr Bruś-Klepacki, ekspert kulinarny marki Portside
Przeczytaj także
- prev
- Następny
Ostatnie komentarze