Beza Pavlova z owocami, bitą śmietaną i masłem orzechowym
Dostojna i elegancka, ale nie brak jej fantazji! Taka jest nasza Pavlova z owocami, bitą śmietaną i masłem orzechowym. W tym wydaniu nie można jej odmówić doskonałej prezencji i wybornego smaku. W sam raz, aby uczcić wyjątkową okazję lub celebrować słoneczne popołudnie.
Beza Pavlova z owocami, bitą śmietaną i masłem orzechowym
Składniki:
- 4 białka z jajek w rozmiarze L
- 250 g drobnego cukru
- 1 łyżeczka octu
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
Dodatkowo:
Polecane artykuły
Co tak naprawdę, według terapeuty, oznacza: mamy kryzys małżeński?
Hanna Szczygieł Madams https://www.madams.pl/wp-content/uploads/2023/02/cropped-MADAMS-LOGOTYP1920-scaled-1.jpg 1400 336 https://www.madams.pl/wp-content/uploads/2021/06/5631416693_57eb672761_k-1-1024x686.jpg 800 536Siedem rzeczy, które powinnaś powiedzieć swojemu wewnętrznemu dziecku
MADAMS Madams https://www.madams.pl/wp-content/uploads/2023/02/cropped-MADAMS-LOGOTYP1920-scaled-1.jpg 1400 336 https://www.madams.pl/wp-content/uploads/2021/06/pexels-quang-anh-ha-nguyen-884977-1024x683.jpg 800 534Siedem rzeczy, które możesz puścić wolno, a świat się nie zawali
MADAMS Madams https://www.madams.pl/wp-content/uploads/2023/02/cropped-MADAMS-LOGOTYP1920-scaled-1.jpg 1400 336 https://www.madams.pl/wp-content/uploads/2021/05/pexels-gelatin-6357184-scaled-e1621371933148-1024x803.jpg 800 627- 250 ml śmietany 36%
- 1 cukier waniliowy
- 3–4 łyżki masła orzechowego
- 250 g truskawek
- 100 g borówek
- garść płatków migdałowych KRESTO SELECT
Wykonanie:
1.Rozgrzej piekarnik do 180°C.
2.Białka przełóż do misy miksera i ubij na sztywno.
3.Dodawaj po 1 łyżce cukru miksując 3–4 minuty pomiędzy kolejnymi dodawanymi łyżkami.
4.Gdy białka są już szkliste i nie wyczuwasz drobinek cukru między palcami, dodaj ocet nie przerywając miksowania.
5.Dodaj mąkę i wymieszaj na najniższych obrotach miksera.
6.Na blaszkę do pieczenia wyłóż papier do pieczenia i wyrysuj na nim okrąg o średnicy około 20 cm.
7.Wyłóż na środek okręgu masę i przy pomocy szpatułki uformuj kształt bezy.
8.Wstaw blaszkę do piekarnika na 5 minut (w temp. 180°C), po tym czasie zmniejsz do 110°C i susz bezę 2,5 godziny.
9.Po tym czasie uchyl drzwiczki piekarnika i ostudź bezę.
10.Ubij kremówkę z cukrem waniliowym na sztywno.
11.Masę kremową wyłóż na wierzch wystudzonej bezy, a następnie udekoruj owocami i masłem orzechowym (jeśli jest zbyt gęste rozcieńcz je odrobiną oleju Rapso).
12.Na koniec posyp całość płatkami migdałowymi.
Przeczytaj także
- prev
- Następny
Ostatnie komentarze