W okresie jesienno-zimowym powinniśmy ze szczególną uwagą dbać o swoje zdrowie i z uwagą dobierać składniki codziennej diety. Dla urozmaicenia jadłospisu warto sięgać po sezonowe warzywa i owoce. Proponujemy odżywczą przekąskę na bazie dyni, bananów, masła orzechowego i wody.

Dyniowe smoothie

Fot. Materiały prasowe

Składniki (4 porcje):

· Woda Mama i ja, ilość według uznania
· 1 średnia dynia hokkaido
· 2 banany
· 2 łyżki masła orzechowego

Wykonanie:

1. Rozgrzej piekarnik do 200 °C z termoobiegiem lub do 220°C bez niego.
2. Dynię umyj, pokrój na ćwiartki, wyjmij pestki.
3. Ułóż dynię na foremce wyłożonej papierem do pieczenia, piecz do miękkości i lekkiego zbrązowienia przez ok. 30 minut. Odstaw do przestudzenia.
4. Zmiksuj dynię, banany i masło orzechowe z wodą Mama i ja do konsystencji, jaka Ci odpowiada.
5. Smoothie można spożyć od razu albo zabrać ze sobą na spacer lub do pracy.

Woda źródlana Mama i ja

Mama i ja – to w pełni bezpieczna, niegazowana woda źródlana, wyróżniająca się niskim stopniem mineralizacji i niewielką zawartością sodu. Stanowi optymalne uzupełnienie codziennej diety kobiet w ciąży oraz mam karmiących piersią. Znakomicie nadaje się również do przygotowywania posiłków dla niemowląt i dzieci w każdym wieku.

Strona www: https://wodadladziecka.pl/