Urządzenie pierwszego wspólnego mieszkania to nie lada wyzwanie. Młode małżeństwo, które marzyło o komfortowym i funkcjonalnym miejscu do życia zwróciło się o pomoc do Karola Cieplińskiego z pracowni BLACKHAUS. W efekcie ich współpracy powstało niebanalne wnętrze pełne wyrafinowanej elegancji. Projekt zdobył drugie miejsce w 12. edycji konkursu Vasco Integracja.

Fot. Materiały prasowe

Młode małżeństwo planowało przeprowadzkę do pierwszego wspólnego mieszkania. Głównym założeniem projektu miało być stworzenie niebanalnego wnętrza, które jednocześnie będzie funkcjonalne, dające komfort użytkownikom i estetyczne. Inwestorom zależało na stworzeniu przestronnej przestrzeni, dlatego zrezygnowali z pierwotnego 3-pokojowego układu, w efekcie czego powstały dwa przestronne pokoje. – Dużą wagę przywiązałem tu do detalu i sposobu łączenia materiałów. W całym mieszkaniu zastosowałem drzwi dyskretnie wkute w listwy przypodłogowe. Dzięki temu wyraźne, geometryczne podziały mieszkania są jeszcze bardziej widoczne – mówi Karol Ciepliński, architekt wnętrz z pracowni BLACKHAUS.