Słynny włoski deser w wersji dla dzieci to świetna propozycja dla każdego małego łasucha. Z dodatkiem gorzkiego kakao oraz malin bądź truskawek tworzy pyszną kompozycję smakową idealną dla każdego fana słodkości.

Tiramisu dla dzieci

Fot. Materiały prasowe

Składniki (5-6 pucharków):

• 2 żółtka jaj „O”
• 100 ml wody Mama i ja
• 50-60 g cukru
• 250 g serka mascarpone
• gorzkie kakao
• biszkopty
• maliny lub truskawki

Wykonanie:

1. Zagotować 50 ml wody i rozpuścić w niej cukier. Chwilę gotować, aż powstanie syrop. W międzyczasie zagotować pozostałą wodę razem z 2 łyżkami kakao, dobrze wymieszać do połączenia. Odstawić do ostudzenia.
2. Żółtka ubić na puszysto (5-6 minut) i dolewać gorący słodki syrop, ciągle miksując. Dodać serek mascarpone i wszystko razem ubijać przez 1 – 2 minuty.
3. Przygotować pucharki. Biszkopty zamoczyć z obu stron w kakao i ułożyć na dnie. Dodać krem, owoce, znowu biszkopty, krem i owoce – aż do wykorzystania wszystkich składników. Obsypać kakao, udekorować. Schłodzić w lodówce 2h.

Woda źródlana Mama i ja

Mama i ja – to w pełni bezpieczna, niegazowana woda źródlana, wyróżniająca się niskim stopniem mineralizacji i niewielką zawartością sodu. Stanowi optymalne uzupełnienie codziennej diety kobiet w ciąży oraz mam karmiących piersią. Znakomicie nadaje się również do przygotowywania posiłków dla niemowląt i dzieci w każdym wieku.

Strona www: https://wodadladziecka.pl/