Z pewnością znasz diety pudełkowe dostarczane każdego ranka pod drzwi zamawiającego. Coraz popularniejsze są również skrzynki ze świeżymi warzywami prosto od rolników, które o świcie cieszą oko kolorami i smakami. Czy wiesz, że teraz bez wychodzenia z domu możesz mieć również świeże ryby i owoce morza? Portside oferuje ekspresowe dostawy z portów rybackich wprost pod twoje drzwi. W duchu filozofii zero waste, połowy odbywają się dopiero po złożeniu zamówienia.

Ryby to źródło cennych wartości odżywczych. Zawierają witaminy A, D, E oraz witaminy z grupy B. Poza tym, ich spożywanie dostarcza organizmowi składników mineralnych takich jak fosfor, potas, magnez czy żelazo. Plusów jest wiele, podobnie jak możliwości w jaki sposób możemy mieć dostęp do świeżych ryb. Ci, którym nie po drodze jest z gotowaniem, mogą wybrać ulubioną restaurację, w której renomowani szefowie kuchni przygotują wspaniałe przepisy z rybą w roli głównej. Z kolei dla osób, które lubią samodzielnie eksperymentować w kuchni i dokładnie chcą wiedzieć – co jedzą, jest ciekawe rozwiązanie. Na terenie całej Polski możliwa jest dostawa świeżych ryb i owoców morza prosto z portu do domu. Portside.pl to miejsce w sieci, w którym można zaopatrzyć się w różnego rodzaju przetwory, garmaż rybny, przyprawy, oliwy, czy kawior. Jednak przede wszystkim to miejsce, gdzie można zamówić świeże ryby i owoce morza ze wszystkich stron świata, które gwarantują pełnię smaku i doskonałe wartości odżywcze.

W asortymencie Portside znajdują się ryby słodko i słonowodne przywożone regularnie prosto z europejskich portów, takie jak łosoś Label Rouge, łosoś norweski, tuńczyk Yellowfin, dziki turbot, dorada royal, labraks (okoń morski), pstrąg tęczowy lub sandacz. Dostępne są również najwyższej jakości, świeże owoce morza: krewetki argentyńskie, czerwone oraz królewskie, mule włoskie, gotowana ośmiornica, ostrygi Fine de Claire, a także Fritto Misto, czyli mieszanka surowych krewetek i niewielkich kalmarów do przygotowania w tempurze. W duchu filozofii zero waste, połowy odbywają się dopiero po preorderach, czyli po złożeniu zamówienia przez klienta. Dzięki temu, że łowione jest to, co jest już zamówione –  zyskujemy skrócenie procesu logistycznego, gwarancję świeżego produktu i żadne jedzenie nie marnuje się w portach w oczekiwaniu na zamówienie przez klienta.

Produkty pakowane są próżniowo, dzięki temu zachowują świeżość, bez emitowania zapachów i wyciekania. Przesyłka jest dostarczana w bezpiecznym pojemniku termicznym z wkładami chłodzącymi na terenie całej Polski. Tak dostarczone produkty można od razu przygotować i cieszyć się smakiem świeżych ryb i owoców morza w swoim domu. Dodatkowo Portside dba również o łatwe i szybkie przepisy, które przygotowuje, zapraszając do współpracy kucharzy (w tym m.in. Miłosza Srokę – Szefa Kuchni Port Royal) i blogerów (Sandrę Kotowicz i Piotra Brusia-Klepackiego).

O Portside

Portside.pl to miejsce, które zrodziło się z pasji i miłości do zdrowego i pysznego jedzenia. To miejsce, gdzie sympatia do ryb i owoców morza widoczna jest w każdym kęsie. To miejsce, gdzie głównym założeniem jest świeżość oraz gdzie jakość mówi sama za siebie. Wykreowali je pasjonaci zdrowego stylu życia, przyjaciele, wizjonerzy, którzy postanowili podzielić się swoją filozofią życia ze światem. Filozofią miłości i pasji do dobrego produktu, do prostego, a zarazem wykwintnego dania, które można stworzyć samodzielnie we własnej kuchni, nie będąc przy tym profesjonalnym kucharzem. Wszystko dlatego, że bazą każdego dobrego dania jest wyjątkowej jakości produkt, którym marka chce dzielić się z ludźmi. Fundamentem marki jest właśnie doświadczenie i wiedza.

Jeden z założycieli od 4 lat prowadzi jedną z najlepszych restauracji z rybami i owocami morza w Polsce, którą kochają wielbiciele morskich przysmaków, a fanów tego miejsca znajdziemy w najdalszych zakątkach świata. Drugi zaś, od 8 lat dostarcza przysmaki ze wszystkich mórz i oceanów do najlepszych restauracji w Polsce. Trzeci buduje spółki technologiczne w szczególności w branży FoodTech. O swoich podróżach  i przygodach związanych z poszukiwaniem najlepszych rarytasów mogliby napisać niejedną książkę, a ich wiedza na temat rynku, produktu i źródeł połowu pozwala na zdobycie zaufania koneserów najlepszych smaków.