Z pewnością znasz diety pudełkowe dostarczane każdego ranka pod drzwi zamawiającego. Coraz popularniejsze są również skrzynki ze świeżymi warzywami prosto od rolników, które o świcie cieszą oko kolorami i smakami. Czy wiesz, że teraz bez wychodzenia z domu możesz mieć również świeże ryby i owoce morza? Portside oferuje ekspresowe dostawy z portów rybackich wprost pod twoje drzwi. W duchu filozofii zero waste, połowy odbywają się dopiero po złożeniu zamówienia.

Ryby to źródło cennych wartości odżywczych. Zawierają witaminy A, D, E oraz witaminy z grupy B. Poza tym, ich spożywanie dostarcza organizmowi składników mineralnych takich jak fosfor, potas, magnez czy żelazo. Plusów jest wiele, podobnie jak możliwości w jaki sposób możemy mieć dostęp do świeżych ryb. Ci, którym nie po drodze jest z gotowaniem, mogą wybrać ulubioną restaurację, w której renomowani szefowie kuchni przygotują wspaniałe przepisy z rybą w roli głównej. Z kolei dla osób, które lubią samodzielnie eksperymentować w kuchni i dokładnie chcą wiedzieć – co jedzą, jest ciekawe rozwiązanie. Na terenie całej Polski możliwa jest dostawa świeżych ryb i owoców morza prosto z portu do domu. Portside.pl to miejsce w sieci, w którym można zaopatrzyć się w różnego rodzaju przetwory, garmaż rybny, przyprawy, oliwy, czy kawior. Jednak przede wszystkim to miejsce, gdzie można zamówić świeże ryby i owoce morza ze wszystkich stron świata, które gwarantują pełnię smaku i doskonałe wartości odżywcze.

W asortymencie Portside znajdują się ryby słodko i słonowodne przywożone regularnie prosto z europejskich portów, takie jak łosoś Label Rouge, łosoś norweski, tuńczyk Yellowfin, dziki turbot, dorada royal, labraks (okoń morski), pstrąg tęczowy lub sandacz. Dostępne są również najwyższej jakości, świeże owoce morza: krewetki argentyńskie, czerwone oraz królewskie, mule włoskie, gotowana ośmiornica, ostrygi Fine de Claire, a także Fritto Misto, czyli mieszanka surowych krewetek i niewielkich kalmarów do przygotowania w tempurze. W duchu filozofii zero waste, połowy odbywają się dopiero po preorderach, czyli po złożeniu zamówienia przez klienta. Dzięki temu, że łowione jest to, co jest już zamówione –  zyskujemy skrócenie procesu logistycznego, gwarancję świeżego produktu i żadne jedzenie nie marnuje się w portach w oczekiwaniu na zamówienie przez klienta.