A gdyby tak na grilla przygotować szaszłyk z krewetek, a karkówkę zastąpić aromatycznym, rybnym stekiem? Odkryj nowy wymiar grillowania ze świeżymi produktami prosto z portu!

W najlepsze trwa sezon na grilla. A ten wcale nie musi być nudny. Ciekawą alternatywą dla mięs i kiełbas z grilla mogą być ryby czy owoce morza. Te z kolei z pewnością zrobią wrażenie na współtowarzyszach grillowania podczas plenerowych spotkań, a także dostarczą niepowtarzalnych doznań kulinarnych. To nie tylko oryginalny smak i forma podania podczas spotkania z rodziną lub przyjaciółmi. Ryby to również nośnik wielu składników odżywczych, od witamin A, D, E oraz witamin z grupy B, aż po fosfor, potas, magnez czy żelazo. Grillowane ryby i owoce morza to świetne rozwiązanie również dla osób będących na diecie i tych, którzy nie przepadają za tłustym, mocno wysmażonym mięsem z rusztu.

Fot. Materiały prasowe

Morskie przysmaki najwyższej jakości

Aby cieszyć się zarówno doskonałym smakiem ryb i owoców morza, jak i ich właściwościami odżywczymi, najważniejsza jest jakość i świeżość spożywanych produktów. Można dostać je w sklepie internetowym Portside.pl, który dostarczy je prosto do Twojego domu. Co ciekawe, marka oferuje produkty, które nie są mrożone, a w ciągu zaledwie kilku dni od połowu, dostarczane są z portów rybackich pod drzwi klientów. Zamówienie pakowane jest w specjalne boxy, które dzięki żelowym wkładom chłodzącym, dają gwarancję świeżości. Takie produkty są nieporównywalnie lepsze w smaku, niż mrożonki z komercyjnych dyskontów spożywczych. W sezonie grillowym marka Portside stworzyła specjalne zestawy o nazwie Grill Box, czyli staranną selekcję najlepszych ryb i owoców morza ze swoich cotygodniowych dostaw. By ułatwić grillowanie, eksperci Portside w swoich boxach przygotowali m.in. szaszłyki z krewetek w marynacie, szaszłyki z łososia label rouge w marynacie, steki z miecznika i świeżą doradę royal.

Poza zestawami dedykowanymi na grilla, w asortymencie Portside znajdują się ryby słodko i słonowodne przywożone regularnie prosto z europejskich portów, takie jak łosoś Label Rouge, łosoś norweski, tuńczyk Yellowfin, dziki turbot, dorada royal, labraks (okoń morski), pstrąg tęczowy lub sandacz. Dostępne są również najwyższej jakości, świeże owoce morza: krewetki argentyńskie, czerwone oraz królewskie, mule włoskie, gotowana ośmiornica, ostrygi Fine de Claire, a także Fritto Misto, czyli mieszanka surowych krewetek i niewielkich kalmarów do przygotowania w tempurze. W duchu filozofii zero waste, połowy odbywają się dopiero po preorderach, czyli po złożeniu zamówienia przez klienta. Dzięki temu, że łowione jest to, co jest już zamówione –  zyskujemy skrócenie procesu logistycznego, gwarancję świeżego produktu i żadne jedzenie nie marnuje się w portach w oczekiwaniu na zamówienie przez klienta.

Produkty pakowane są próżniowo, dzięki temu zachowują świeżość, bez emitowania zapachów i wyciekania. Przesyłka jest dostarczana w bezpiecznym pojemniku termicznym z wkładami chłodzącymi na terenie całej Polski. Tak dostarczone produkty można od razu przygotować i cieszyć się smakiem świeżych ryb i owoców morza w swoim domu. Dodatkowo Portside dba również o łatwe i szybkie przepisy, które przygotowuje, zapraszając do współpracy kucharzy (w tym m.in. Miłosza Srokę – Szefa Kuchni Port Royal, czy Sandrę Kotowicz i Piotra Brusia-Klepackiego).

Fot. Materiały prasowe

O Portside

Portside.pl to miejsce, które zrodziło się z pasji i miłości do zdrowego i pysznego jedzenia. To miejsce, gdzie sympatia do ryb i owoców morza widoczna jest w każdym kęsie. To miejsce, gdzie głównym założeniem jest świeżość oraz gdzie jakość mówi sama za siebie. Wykreowali je pasjonaci zdrowego stylu życia, przyjaciele, wizjonerzy, którzy postanowili podzielić się swoją filozofią życia ze światem. Filozofią miłości i pasji do dobrego produktu, do prostego, a zarazem wykwintnego dania, które można stworzyć samodzielnie we własnej kuchni, nie będąc przy tym profesjonalnym kucharzem. Wszystko dlatego, że bazą każdego dobrego dania jest wyjątkowej jakości produkt, którym marka chce dzielić się z ludźmi. Fundamentem marki jest właśnie doświadczenie i wiedza.

Jeden z założycieli od 4 lat prowadzi jedną z najlepszych restauracji z rybami i owocami morza w Polsce, którą cenią wielbiciele morskich przysmaków, a fanów tego miejsca znajdziemy w najdalszych zakątkach świata. Drugi zaś, od 8 lat dostarcza przysmaki ze wszystkich mórz i oceanów do najlepszych restauracji w Polsce. Trzeci buduje spółki technologiczne w szczególności w branży FoodTech. O swoich podróżach  i przygodach związanych z poszukiwaniem najlepszych rarytasów mogliby napisać niejedną książkę, a ich wiedza na temat rynku, produktu i źródeł połowu pozwala na zdobycie zaufania koneserów najlepszych smaków.