Lubicie grzyby? Jeśli tak, nie możecie przegapić tego przepisu. Zupa to idealny posiłek na jesienną słotę. Kremowa, aromatyczna i rozgrzewająca. Smacznego!

Składniki:

  • 800 ml wody
  • 300 g świeżych kurek
  • 3 średniej wielkości ziemniaki
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz c
  • kurkuma

Przygotowanie: Kurki oczyścić. Większe z nich przekroić na pół. Ziemniaki obierać i pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać oliwę. Wrzucić obrany i zmiażdżony czosnek. Dodać kurki oraz ziemniaki. Smażyć 5-7 minut. Dolać do garnka wodę. Gotować pod przykryciem około 20 minut. Pod koniec przyprawić solą, pieprzem i kurkumą. Zmiksować zupę blenderem.

Źródło: PD,  Alicja Ponderwww.akademiadobregosmaku.sggw.pl,