Pomidorowa, ogórkowa czy barszcz? Zupa, bo o niej mowa to potrawa ponadczasowa i z pewnością każdy ma swoją ulubioną. Sprawdzi się na niedzielny obiad, w święta i na co dzień, gdy chcemy szybko przygotować pyszny i sycący posiłek. Warto sięgać po te rozgrzewające dania szczególnie zimą, kiedy temperatury za oknem są naprawdę niskie. Gdy zapragniemy zjeść coś innego niż tradycyjny rosół, z powodzeniem możemy sięgać także po aksamitne, zabielane śmietaną zupy grzybowe czy krem. Poniżej przedstawiamy kilka zimowych inspiracji.

Posiłki spożywane zimą powinny być ciepłe, pożywne i pełne witamin. O tej porze roku zdecydowanie łatwiej się przeziębić, a jak wiemy zdrowa dieta ma bardzo duży wpływ na budowanie odporności. Na szczęście pomysłów na zupę istnieje wiele, a z połączenia ulubionych warzyw i dodatków możemy wyczarować naprawdę pyszne dania.

Zupa z kurkami


Tradycyjna, zabielana zupa z kurkami, ziemniakami i szczypiorkiem – przygotowana z własnoręcznie zebranych grzybów sprawi dużo radości i zachwyci smakiem.