Fit mazurek wielkanocny — przepis
Składniki:
Spód:
- 100 g mąki migdałowej
- 50 mąki kokosowej
- 30 g miodu
- 30 g oleju kokosowego
Krem:
Polecane artykuły
Co tak naprawdę, według terapeuty, oznacza: mamy kryzys małżeński?
Hanna Szczygieł Madams https://www.madams.pl/wp-content/uploads/2023/02/cropped-MADAMS-LOGOTYP1920-scaled-1.jpg 1400 336 https://www.madams.pl/wp-content/uploads/2021/06/5631416693_57eb672761_k-1-1024x686.jpg 800 536Siedem rzeczy, które powinnaś powiedzieć swojemu wewnętrznemu dziecku
MADAMS Madams https://www.madams.pl/wp-content/uploads/2023/02/cropped-MADAMS-LOGOTYP1920-scaled-1.jpg 1400 336 https://www.madams.pl/wp-content/uploads/2021/06/pexels-quang-anh-ha-nguyen-884977-1024x683.jpg 800 534Siedem rzeczy, które możesz puścić wolno, a świat się nie zawali
MADAMS Madams https://www.madams.pl/wp-content/uploads/2023/02/cropped-MADAMS-LOGOTYP1920-scaled-1.jpg 1400 336 https://www.madams.pl/wp-content/uploads/2021/05/pexels-gelatin-6357184-scaled-e1621371933148-1024x803.jpg 800 627- 200 g śmietanki kokosowej
- 60 g daktyli
- 15 g kakao
Dekoracja:
- żurawina
- migdały
- płatki migdałów
- skórka pomarańczy
Przygotowanie: Mąkę migdałową, kokosową, miód i olej kokosowy wymieszać do połączenia. Gotową masą wyłożyć blachę o średnicy 24 cm i wstawić do lodówki na około godzinę. W tym czasie namoczyć daktyle we wrzątku. Po upływie godziny odlać wodę i zblendować miękkie daktyle ze śmietanką kokosową i kakao. Masę wyłożyć na przygotowany wcześniej spód. Udekorować ciasto, tworząc kompozycję kwiatów. Ponownie schłodzić w lodówce przynajmniej przez godzinę.
Źródło: PD, Alicja Ponder, www.akademiadobregosmaku.sggw.pl,
Przeczytaj także
- prev
- Następny
Ostatnie komentarze