Składniki:

Spód:

  • 100 g mąki migdałowej
  • 50 mąki kokosowej
  • 30 g miodu
  • 30 g oleju kokosowego

Krem:

  • 200 g śmietanki kokosowej
  • 60 g daktyli
  • 15 g kakao

Dekoracja:

  • żurawina
  • migdały
  • płatki migdałów
  • skórka pomarańczy

Przygotowanie: Mąkę migdałową, kokosową, miód i olej kokosowy wymieszać do połączenia. Gotową masą wyłożyć blachę o średnicy 24 cm i wstawić do lodówki na około godzinę. W tym czasie namoczyć daktyle we wrzątku. Po upływie godziny odlać wodę i zblendować miękkie daktyle ze śmietanką kokosową i kakao. Masę wyłożyć na przygotowany wcześniej spód. Udekorować ciasto, tworząc kompozycję kwiatów. Ponownie schłodzić w lodówce przynajmniej przez godzinę.

Źródło: PD,  Alicja Ponderwww.akademiadobregosmaku.sggw.pl,