Pysznie, zdrowo, kolorowo! Błyskawiczna w wykonaniu i pięknie prezentująca się przekąska lub zdrowe, pożywne i przepyszne śniadanie. Gdy raz spróbuje się owocowo-jogurtowego przekładańca, z pewnością już na zawsze zagości w jadłospisie.

Owocowo-jogurtowy przekładaniec z bakaliami

Fot. Materiały prasowe

Składniki:

· 500 g jogurtu naturalnego
· świeże owoce (banany, maliny, truskawki, kiwi, borówki, ananas) – według uznania
· MIX BAKALII KRESTO Z NERKOWCEM lub MIX BAKALII KRESTO Z ŻURAWINĄ – według uznania

Wykonanie:

1. Przygotuj głęboką szklankę.
2. Na dnie naczynka ułóż pokrojone owoce.
3. Przykryj owoce łyżką lub dwoma łyżkami jogurtu.
4. Przekładaj owoce i jogurt warstwami, aż wypełnią niemal całą szklankę.
5. Całość posyp sporą ilością bakaliowej mieszanki.