Płyta gazowa – szklana czy emaliowana?
Madams
Wakacje z pewnością upłyną wam pod znakiem wielu pyszności prosto z rusztu, dlatego dorzucamy propozycję marki Portside na jedne z nich. Tym razem prezentujemy doradę lub labraksa w pysznej oprawie z pora i fenkułu.
Składniki:
Sposób przygotowania:
1. Zaczynamy od farszu: kroimy fenkuł i pora w słupki, cytrynę w plasterki, zaś czosnek, natkę i tymianek zostawiamy w całości. Dodajemy oliwę, sól, pieprz i energicznie mieszamy całość.
2. Przechodzimy do faszerowania dorad. Wkładamy do brzucha tyle farszu, ile się tylko da; jeśli zostanie jeszcze trochę farszu, można położyć go na ryby. Nadziane dorady odkładamy do lodówki na kilka godzin, aby mogły nabrać smaków i aromatów.
3. Po odpoczynku wrzucamy nafaszerowane ryby na gorącego grilla. Pieczemy je po 8-9 min z każdej strony – i już, można serwować!
Autor przepisu: Miłosz Sroka, ekspert kulinarny marki Portside
Ostatnie komentarze