Zapiekane naleśniki – sposób na wyjątkowy obiad lub weekendowe śniadanie!
Nie masz pomysłu na obiad? A może szukasz przepisu na wyjątkowe, weekendowe śniadanie? W obu przypadkach świetnym wyborem będą zapiekane naleśniki! Sprawdź dlaczego.
Zapiekane naleśniki – obiad czy śniadanie?
Pyszne naleśniki z patelni sprawdzą się doskonale w obu przypadkach!
Naleśniki jako prosty sposób na wyjątkowe danie
Szukając przepisu na jakieś oryginalne danie, rzadko mamy na myśli naleśniki. Jednak taka forma, jak zapiekane naleśniki, prezentują się i smakują naprawdę wyjątkowo! Co ważne, możemy przygotować je zarówno na obiad, lunch, a jeśli mamy na to czas – również na śniadanie. Danie to jest pożywne, pyszne, a do tego, jeśli zadbamy o odpowiednie jego podanie, wygląda jak z wykwintnej restauracji.
Polecane artykuły
Co tak naprawdę, według terapeuty, oznacza: mamy kryzys małżeński?
Hanna Szczygieł Madams https://www.madams.pl/wp-content/uploads/2023/02/cropped-MADAMS-LOGOTYP1920-scaled-1.jpg 1400 336 https://www.madams.pl/wp-content/uploads/2021/06/5631416693_57eb672761_k-1-1024x686.jpg 800 536Siedem rzeczy, które powinnaś powiedzieć swojemu wewnętrznemu dziecku
MADAMS Madams https://www.madams.pl/wp-content/uploads/2023/02/cropped-MADAMS-LOGOTYP1920-scaled-1.jpg 1400 336 https://www.madams.pl/wp-content/uploads/2021/06/pexels-quang-anh-ha-nguyen-884977-1024x683.jpg 800 534Siedem rzeczy, które możesz puścić wolno, a świat się nie zawali
MADAMS Madams https://www.madams.pl/wp-content/uploads/2023/02/cropped-MADAMS-LOGOTYP1920-scaled-1.jpg 1400 336 https://www.madams.pl/wp-content/uploads/2021/05/pexels-gelatin-6357184-scaled-e1621371933148-1024x803.jpg 800 627Zapiekane naleśniki – jak przygotować?
Danie, jakim są zapiekane naleśniki, przygotowujemy początkowo dokładnie tak jak naleśniki klasyczne. Po usmażeniu delikatnych placków, smarujemy je np. masą z twarożka, serka mascarpone, czy też serka homogenizowanego. Następnie zwijamy je i układamy obok siebie na patelni nadającej się do użycia w piekarniku. Polewamy naleśniki klasyczną masą budyniową i pieczemy. Po około pół godziny w 200 stopniach polewamy je ulubionym sosem, np. pomarańczowym czy truskawkowym, przybieramy świeżymi, sezonowymi owocami i podajemy. Smacznego!
Przeczytaj także
- prev
- Następny
Ostatnie komentarze