Wystarczą zaledwie 4 składniki, by w kilka chwil przygotować te placuszki. Są idealne do zabrania ze sobą na wakacyjne wyprawy i samodzielnego jedzenia przez dziecko małą rączką. Pancakes podane z owocowym musem w tubce to sposób, by dziecko szybko mogło zjeść smaczny posiłek zawsze i wszędzie tam, gdzie zgłodnieje.

Pyszne, puszyste pancakes

Poziom trudności: Łatwy

Czas przygotowania: 15 min

Ilość porcji: 2-3

Składniki:

  • 140g dowolnej kaszki mleczno-ryżowej Nestlé
  • niepełna szklanka wody
  • 3 jajka
  • olej do smażenia

Opcjonalnie:

  • ulubione owoce, mus, dżem

Sposób przygotowania:

1. Do miski wlewamy wodę o temperaturze nie wyższej niż 40°C i wsypujemy kaszkę. Mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Wbijamy 1 jajko.

2. Pozostałe 2 jajka rozbijamy i oddzielamy żółtka od białek. Żółtka odkładamy na bok, a białka ubijamy.

3. Łączymy ubite białka z przygotowaną w punkcie pierwszym kaszką.

4. Na rozgrzaną patelnię wlewamy olej i wykładamy niewielkie ilości ciasta. Smażymy pod przykrywką z obu stron – aż placuszki się zarumienią.

5. Teraz nakładamy ulubione dodatki – i gotowe!