Przepis idealny to taki, które gwarantuje kulinarny sukces i jest prosty w przygotowaniu. Mango lassi to przysmak, który zachwyca słodyczą i szybkością wykonania. Z dodatkiem MIXU BAKALII Z NERKOWCEM KRESTO doskonale sprawdzi się w roli przekąski, drugiego śniadania lub lekkiego podwieczorku.

Mango lassi z dodatkiem mixu bakalii z nerkowcem

Mango lassi z dodatkiem mixu bakalii z nerkowcem
Mango lassi z dodatkiem mixu bakalii z nerkowcem / Fot. Materiały prasowe

Składniki (2 porcje):

  • 500 g jogurtu kokosowego lub naturalnego
  • 1 duże, dojrzałe mango
  • 1/2 op. MIXU BAKALII Z NERKOWCEM KRESTO
  • 1–2 łyżki miodu lub słodzika
  • 1/2 łyżeczki kurkumy suszonej
  • szczypta kardamonu
  • 2 łyżki płatków owsianych górskich (opcjonalnie)

Wykonanie:

1. Mango obierz, odetnij od pestki, zmiksuj z jogurtem, miodem i przyprawami.
2. Przelej porcje jogurtu do 2 misek, dodaj do każdej MIX BAKALII KRESTO Z NERKOWCEM, posyp płatkami owsianymi.
3. Gotowe danie możesz przełożyć do pudełka i zabrać do pracy, szkoły czy w podróż.