Chałka z kozim twarożkiem, malinami i pistacjami to klasyka smaku w finezyjnym wydaniu. Harmonijnie dobrane składniki tworzą na talerzu niepowtarzalną kompozycję smakową, a dodatkowo stanowią mocny akcent kulinarnej aranżacji. To doskonały sposób na prosty i szybki deser, który można podać zgodnie z przepisem lub urozmaicić o kolejne dodatki wedle swojego uznania.

Chałka z kozim twarożkiem, malinami i pistacjami

Fot. Materiały prasowe

Składniki (2 porcje):

  • 4 kromki chałki
  • 150 g twarożku koziego
  • garść orzechów pistacjowych KRESTO
  • 1/2 szklanki malin
  • ocet balsamiczny, gęsty, np. malinowy

Wykonanie:

1. Kromki chałki ułóż na talerzach.
2. Wyłóż serek.
3. Całość posyp malinami oraz pokrojonymi orzeszkami.
4. Tuż przed podaniem deser skrop octem balsamicznym.