Płyta gazowa – szklana czy emaliowana?
Madams
Chłodniejsze dni sprawiają, że więcej czasu spędzamy w domu. Pod ciepłym kocem wspominamy lato i myślami wracamy do wakacyjnych chwil. Jeszcze bardziej pragniemy poczuć klimat towarzyszący minionym podróżom, a Barilla ma sposób, by choć na chwilę przenieść się w jedną z najbardziej wyjątkowych, wakacyjnych destynacji – do Włoch! Jak? Na to pytanie odpowiada Matteo Brunetti, proponując przepisy na iście włoskie dania z wykorzystaniem sosów pesto od Barilla!
Jesienno-zimowy czas to dla wielu z nas okres, kiedy potrzebujemy dodatkowych „pocieszaczy” czasu. Wygodne dresy, kanapa i ulubiony serial to z pewnością coś, na co stawiamy w tym okresie, jednak są też inne sposoby, dzięki którym umilimy sobie wolne chwile. Jest nim chociażby gotowanie i przygotowywanie potraw z kategorii comfort food. Dla każdego z nas taki posiłek będzie czymś innym, jednak z pewnością dla wielu tego typu jedzeniem są włoskie potrawy, które przywołują podróże do słonecznej Italii.
Marka Barilla ma w swojej ofercie aż 4 różne sosy pesto (Genovese, Rosso, Calabrese
i Pomodoro Secchi), które pozwalają nadać daniom aromatyczny charakter kuchni włoskiej. Najpopularniejszy z nich to wariant Genovese, który swój wyjątkowy smak zawdzięcza połączeniu świeżej, włoskiej bazylii z serem Parmigiano-Reggiano.
Poniżej przedstawiamy 2 przepisy, które są szybkimi i łatwymi sposobami na przeniesienie się zmysłami do Włoch. Przygotował je znamienity kucharz współpracujący z marką Barilla – Matteo Brunetti.
Składniki:
Jak to zrobić:
Składniki:
Jak to zrobić:
Powyższe przepisy nie dają miejsca na wymówki! Czas i wysiłek nie są tutaj problemem, a więc nie pozostaje nic innego, jak ruszyć do kuchni! Barilla gwarantuje, że warto i ostrzega… makaron z pesto uzależnia!
Więcej o Barilla:
Barilla to międzynarodowa Grupa działająca w ponad 100 krajach. Rodzinna włoska firma, założona w 1877 roku obecnie jest liderem na rynku makaronów i gotowych sosów w Europie kontynentalnej, a także produktów piekarniczych we Włoszech oraz chrupkiego pieczywa w Skandynawii.
Ostatnie komentarze