Pasta Puttanesca z suszonymi pomidorami w paskach z czarnymi oliwkami
Składniki:
- 200g makaronu typu Spaghetti
- puszka pomidorów bez skóry
- 6 filecików anchois
- 2/3 słoika Suszonych pomidorów w paskach w oleju z ziołami z czarnymi oliwkami OLE!
- 30g kaparów w occie OLE!
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- 1 papryczka chilli
- ½ pęczka pietruszki
- 1 opakowanie mozzarelli
- 2 łyżki oliwy + 1 łyżka masła
Gotujemy makaron (w lekko osolonej wodzie, gdyż anchois jest już wystarczająco słone).
Siekamy cebulę. Na patelni rozpuszczamy masło i dolewamy oliwę. Dorzucamy posiekaną cebulę i plasterki obranego czosnku. Smażymy do zarumienienia. Dodajemy fileciki anchois oraz posiekane plasterki chilli. Po chwili dodajemy oliwki, pomidory bez skóry, a następnie Suszone pomidory w paskach w oleju z ziołami z czarnymi oliwkami OLE!. Smażymy kilka minut, aż sos będzie gęstszy. Łączymy z makaronem. Na koniec posypujemy pietruszką i mozzarellą.
Ostatnie komentarze