Składniki:

  • 200g makaronu typu Spaghetti
  • puszka pomidorów bez skóry
  • 6 filecików anchois
  • 2/3 słoika Suszonych pomidorów w paskach w oleju z ziołami z czarnymi oliwkami OLE!
  • 30g kaparów w occie OLE!
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 papryczka chilli
  • ½ pęczka pietruszki
  • 1 opakowanie mozzarelli
  • 2 łyżki oliwy + 1 łyżka masła
Fot. Materiały prasowe

Gotujemy makaron (w lekko osolonej wodzie, gdyż anchois jest już wystarczająco słone).
Siekamy cebulę. Na patelni rozpuszczamy masło i dolewamy oliwę. Dorzucamy posiekaną cebulę i plasterki obranego czosnku. Smażymy do zarumienienia. Dodajemy fileciki anchois oraz posiekane plasterki chilli. Po chwili dodajemy oliwki, pomidory bez skóry, a następnie Suszone pomidory w paskach w oleju z ziołami z czarnymi oliwkami OLE!. Smażymy kilka minut, aż sos będzie gęstszy. Łączymy z makaronem. Na koniec posypujemy pietruszką i mozzarellą.