Płyta gazowa – szklana czy emaliowana?
Madams
Najpyszniejsze na świecie, pachnące latem i ogrodem! Lepiej może być tylko wtedy, gdy masz pięć lat i podjadasz rabarbar maczając go pokryjomy w cukrze. Sprawdźcie, jak przygotować pyszne ciasto z rabarbarem. Palce lizać.
Składniki:
Przygotowanie:
Umyty rabarbar pokroić na małe kawałki. Utrzeć jaja z ksylitolem i powoli dodawać przesiane mąki, ciągle mieszając. Dodać proszek do pieczenia, olej, mleczko kokosowe i jogurt naturalny. Wymieszać na gładką masę. Dodać rabarbar i wymieszać za pomocą łyżki. Gotową masę przełożyć do formy keksówki i piec przez ok. 30 min w 200 stopniach.
Ilość na 4 porcje.
1 porcja ok. 250 kcal, Białko 6 g, Węglowodany 37,5 g, Tłuszcze 13 g
Źródło: PD, Alicja Ponder, www.akademiadobregosmaku.sggw.pl,
Ostatnie komentarze