Chrupiące, odżywcze, idealne na smaczną przekąskę na drugie śniadanie. To, co jest najlepsze w ciastkach owsianych z MIXEM BAKALII KRESTO, to prostota i szybkość przygotowania. Większość niezbędnych składników znajdziesz w swojej kuchni, dzięki czemu możesz cieszyć się ich słodkim smakiem zawsze wtedy, gdy najdzie Cię ochota na małe co nieco. To ciasteczka mocno chrupiące.

Ciastka owsiane

Ciastka owsiane
Fot. Materiały prasowe

Składniki:

· Do wykonania około 25 ciasteczek potrzebujecie:
· 100 g masła
· 1 szklanka płatków owsianych
· 1 szklanka MIX BAKALII KRESTO
· pół szklanki maki żytniej
· pół szklanki maki razowej
· 3/4 szklanki erytrytolu
· dwa jaja

Sposób przygotowania:

1. W garnku rozpuść masło, dodaj płatki owsiane i musli z żurawiną.
2. Mieszaj, aż płatki będą szkliste, następnie dodaj erytrytol.
3. Gdy ostygnie dodaj resztę składników.
4. Całość zamieszaj i wyłóż ciastka na blaszce.
5. Piecz do zarumienienia w temperaturze 180 stopni przez 10 minut.