Są idealne na każdą okazję – na słodkie śniadanie, podwieczorek, na karnawałowe spotkanie z przyjaciółmi czy wieczorny seans filmowy „pod kocykiem”. Lista składników jest krótka, ale najważniejszym elementem jest oczywiście czekolada. Warto wybrać tę najwyższej jakości, dzięki której nasze ciasteczka dadzą nam 100% czekoladowej przyjemności!

Ciasteczka to bez wątpienia jedna z ulubionych, najbardziej popularnych i uniwersalnych przekąsek. I choć w sklepach mamy ogromny ich wybór, to z całą pewnością nie zastąpią one tych, które przygotujemy samodzielnie w domu. Wtedy mamy pewność jakości składników w nich zawartych, a poza tym samo ich wypiekanie może dać dużo radości – zwłaszcza, gdy w całym domu unosi się aromat czekolady, stanowiący zapowiedź tej wyjątkowej przyjemności smaku! Warto pokusić się zatem o własnoręczne przygotowanie tych przysmaków – tym bardziej, że nie wymaga to ani wiele czasu, ani długiej listy składników, ani specjalnych umiejętności cukierniczych.

Chocolate cookies to słynne amerykańskie ciasteczka, które zachwycają tak samo smakiem, jak i łatwością wykonania. Nic dziwnego, że stały się tak popularne! Warto zawsze mieć je „pod ręką” – idealnie nadają się do przechowywania w domowym pojemniku na ciasteczka, by móc po nie sięgnąć w każdym momencie, gdy mamy ochotę na coś przyjemnie słodkiego i czekoladowego. A zimowe wieczory to najlepszy czas, by zamienić swoją kuchnię w małą, domową cukiernię. Tym bardziej, że takie ciasteczka doskonale sprawdzą się także jako karnawałowa, słodka przekąska, którą zaserwujemy naszym bliskim.

W najbardziej klasycznej wersji do American chocolate cookies dodawane są spec