Aromatyczna szakszuka na patelni Woll
Szakszuka to wyjątkowo aromatyczne danie pochodzące z Tunezji, które doskonale sprawdzi się na śniadanie. Sprawdź jak powinna zostać przygotowana .szakszuka na patelni Woll.
Aromatyczna szakszuka na patelni Woll
To danie, które niedawno zawładnęło polskimi kuchniami oraz kulinarnymi blogami i kontami w social mediach. Tunezyjska szakszuka zyskuje na coraz większej popularności!
Czym tak naprawdę jest szakszuka?
Szakszuka, która w dosłownym tłumaczeniu oznacza po prostu mieszankę, to jak już wspominaliśmy – bardzo aromatyczne i dobrze przyprawione danie, które pochodzi z Bliskiego Wschodu oraz Afryki Północnej. Głównymi składnikami szakszuki są warzywa. Przede wszystkim pomidory, papryka, jajka, a także cebula oraz odpowiednio dobrane przyprawy, takie jak kumin czy kolendra.
Polecane artykuły
Co tak naprawdę, według terapeuty, oznacza: mamy kryzys małżeński?
Hanna Szczygieł Madams https://www.madams.pl/wp-content/uploads/2023/02/cropped-MADAMS-LOGOTYP1920-scaled-1.jpg 1400 336 https://www.madams.pl/wp-content/uploads/2021/06/5631416693_57eb672761_k-1-1024x686.jpg 800 536Siedem rzeczy, które powinnaś powiedzieć swojemu wewnętrznemu dziecku
MADAMS Madams https://www.madams.pl/wp-content/uploads/2023/02/cropped-MADAMS-LOGOTYP1920-scaled-1.jpg 1400 336 https://www.madams.pl/wp-content/uploads/2021/06/pexels-quang-anh-ha-nguyen-884977-1024x683.jpg 800 534Siedem rzeczy, które możesz puścić wolno, a świat się nie zawali
MADAMS Madams https://www.madams.pl/wp-content/uploads/2023/02/cropped-MADAMS-LOGOTYP1920-scaled-1.jpg 1400 336 https://www.madams.pl/wp-content/uploads/2021/05/pexels-gelatin-6357184-scaled-e1621371933148-1024x803.jpg 800 627Szakszuka na patelni Woll – jak ją przygotować?
Daniem, które doskonale sprawdzi się na śniadanie (lecz także na kolację) jest tytułowa szakszuka.
Szakszuka na patelni Woll jest naprawdę prosta i szybka w przygotowaniu.
Potrzebne Ci będą: cebula, czosnek, czerwona papryka, pomidory malinowe, cukier, kumin, słodka i wędzona papryka w proszku, woda, oliwa, sól, a także kolendra bądź natka pietruszki. Jeśli chcesz dowiedzieć się jak taką szakszukę przygotować krok po kroku, zajrzyj na bloga Na Talerzu, gdzie pojawił się szczegółowy przepis!
Ostatnie komentarze