Święta w Polsce nierozerwalnie związane są z jedzeniem. Na niektóre przysmaki wielu smakoszów czeka z utęsknieniem przez cały rok. Nie inaczej jest w przypadku Wielkanocy. Uroczyste spotkania przy stole wymagają specjalnej oprawy kulinarnej. W menu królują jajka, żurek, różnego rodzaju wędliny… Co jeszcze powinno znaleźć się w wielkonocnym jadłospisie? Poznajcie sprawdzone sposoby szefa kuchni Knorr na zorganizowanie wyjątkowo smacznych świąt.

Bez jajka ani rusz!

Kolorowe pisanki widać wszędzie: w koszykach ze święconką, stroikach, kartkach pocztowych. Jajka, jako symbol odradzającego się życia, to znak rozpoznawczy wiosennych świąt. Ich przyrządzenia nie warto ograniczać do ugotowania na twardo i podania z majonezem. Jajka faszerowane pieczarkami, kozim serem, guacamole, łososiem albo krewetkami smakują jeszcze lepiej. Ważne jest, by świąteczne dania odróżniały się od  potraw, które jadamy na co dzień.